Wat anderen zeggen

Het was een emotioneel proces, ik heb dit wel als heel goed ervaren. Het was soms heftig, maar dat hoorde er voor mij bij. Je hebt me geholpen door me te zien en naar me te luisteren en daarbij me in de kern te raken. Ook heb je mij in mijn kracht gezet. Je liet me nadenken over wat voor mij belangrijk is. Ook hielp je me op een fijne manier te relativeren en dingen op een andere manier te bekijken die bij mij past. De sessies waren natuurlijk erg persoonlijk en zwaar, maar ik vond het nooit vervelend om ze aan te gaan, juist alleen maar fijn. Ik weet dat jij me in mijn waarde laat en het voelde gelijk vertrouwd en veilig aan. Ik probeer het gevoel wat in mij naar bovenkwam door de sessies met jou vast te houden. Dan bedoel ik vooral de krachtige ik, maar ook de kwetsbare ik. Ik ben erg in contact gekomen met mijn jongere ik, met mijn innerlijke kind. Dit neem ik zeer bewust mee. Ook de tips die je me hebt gegeven wat betreft sociaal contact en dicht bij mezelf blijven zijn erg waardevol voor me. Alle inzichten die ik op heb geslagen zullen mij ook verder helpen. Verder denk ik vooral dat ik meer op mezelf ben gaan vertrouwen en dat dat het beste hulpmiddel is wat er bestaat. Blijf vooral precies zoals je bent en doe wat je deed. Je hebt een verhelderende en vernieuwende kijk op dingen, hou deze vast. Vooral alle sessies waarin we teruggingen naar een situatie in het verleden, waarin jij mij leidde, hebben mij diep geraakt.
- Esmée (23)
Ik heb het afgelopen jaar enorm veel geleerd over wat er allemaal in me omgaat en welke betekenissen ik daaraan kan vastmaken. Betekenissen die mij hebben laten zien dat ik trauma's uit het verleden kan laten gaan en dat deze mij niet hoeven te teisteren in mijn huidige staat van zijn. Verder heb ik geleerd over hoe ik met weerbaarheid en inchecken bij mezelf weer terug kan komen in een staat van homeostase en niet blijf hangen in de extreme negatieven. Ik heb geleerd over spiritualiteit, familiebanden, zelfliefde en geluk. Zelfs al komen er nog moeilijke periodes, weet ik nu dat ik er zelf aan kan werken en er iets mee kan. Ik had 14 maanden geleden nooit gedacht te zijn waar ik nu ben. De sessies voelden altijd enorm veilig. Mijn waarheid was goed. Je hebt mij de mogelijkheid gegeven om expressie te geven aan alles wat ik in mij verstopte voor de buitenwereld en wat mij pijn deed, vervolgens liet je me zelf reflecteren, maar bood je ook hulp en wijze woorden die me lieten werken aan de verschillende onderwerpen. Blijf vooral precies doen wat je doet. De therapie aanpassen op wat je ziet wat iemand nodig heeft. Bedankt voor alles!
- Julie (24)
De begeleiding heb ik al fijn en persoonlijk ervaren. Ik denk dat de momenten waarbij ik terug ben gegaan naar bepaalde situaties van vroeger mij het meest hebben geholpen, maar ook het vertrouwen dat je in mij had dat ik dit gevecht wel kan winnen. Het was niet altijd even makkelijk, maar het heeft mij wel weer nieuwe inzichten gegeven.
- Mijke (38)
Ik kijk voldaan terug op mijn persoonlijke proces. De sessies en begeleiding waren prettig. Er was een rustige, ontspannen sfeer. Tessa geeft aandacht, luistert, geeft gedoseerd terug waar nodig en past zinvolle oefeningen toe. Ik ben weer opgeladen. De nieuw verkregen tools zullen mij helpen om even afstand te kunnen nemen van een situatie om deze vervolgens vanuit een ander perspectief te bekijken.
- Marieke (53)
Ik zou het zeker aanbevelen! De locatie is erg mooi, rustgevend en ook goed toegankelijk. In het begin vond ik het een beetje spannend maar Tessa is rustig/zacht en professioneel waardoor het snel als een veilige plek ging voelen en Tessa als een vertrouwd persoon. Ik vond het lastig om te praten en me open te stellen waardoor ik het idee kreeg dat ik nooit mezelf kon zijn en alles moest aanpassen aan mensen om me heen. Daar werd ik heel moe van en voelde ik me heel klein door. Snel ging ik uitkijken naar de sessies omdat dat een moment was waar iemand kon zien dat ik soms verdrietig ben of bang ben en dat het soms allemaal even lastig gaat. Dat liet me ook zien hoe fijn het is om dit met iemand te delen en heeft me erg geholpen om eerlijker te communiceren met anderen (en mezelf) en mijn kwetsbaarheid meer te gaan delen. Tessa heeft me begeleid om dit allemaal in te gaan zien en daar weer overzicht over te krijgen, om mijn triggers te herkennen en touwtjes gegeven (door verschillende oefeningetjes) om met meer afstand te kijken naar mezelf en mensen om me heen en de kloof te verminderen tussen wat we doen, zeggen en willen. Ik ben oprecht trots op mezelf als ik zie hoeveel ik heb kunnen opbouwen en hoe ik nu in relaties sta met mensen om me heen. Dat ik kwetsbaarheid mooi ben gaan vinden en dat ik me sterker voel om bewust dingen aan te pakken, te onderzoeken en aan te gaan. Ik voel nu heel sterk dat ik voor mezelf mag vechten.
- Sara (23)
We gingen aan de slag met een overtuiging van mij: dat mensen slecht zijn. Ook wilde ik mezelf accepteren zoals ik ben. Ik heb geleerd dat mensen ingewikkeld zijn en niet per definitie slecht. En dat ik gewoon een mooie schelp ben 😉 De sessies waren erg prettig. De combinatie van praten en visuele oefeningen waren voor mij een goeie balans. Als mensen zich open kunnen/durven te stellen voor de oefeningen denk ik dat iedereen hier baat bij kan hebben. Werken met jou vond ik uiterst prettig. Ik zou je absoluut aan anderen aanbevelen. Waar ik mee verder ga? Met het uitbouwen en opbouwen van mijn toekomst in de breedste zin.
- Hidde (26)
Ik wilde met de sessies graag tevreden en blij worden met mijzelf, om wie ik ben. Door de verschillende sessies heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en handvatten gekregen hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Aan het eind van het traject kan ik zeggen dat dit een stuk beter is. Ik vond het waardevolle sessies waarbij op diverse manieren de voor mij spelende thema's aangepakt werden. De alternatieve werkwijze (ten opzichte van praten) heeft mij erg geholpen om bepaalde nuttige inzichten te verwerven en meer rust in mijn leven te creëren. Het per sessie kijken naar een aanpak voor de op dat moment spelende vraagstuk maakte dat ik iedere keer met nieuwe inzichten naar huis ging. Deze manier van werken heb ik dan ook als erg prettig ervaren. Ik heb erg veel baat gehad bij onze sessies.
- Bregje (28)
Ik wilde graag vriendelijker voor mijzelf worden. Je gebruikt heldere technieken die ik als erg helpend heb ervaren. Het meest waardevol vond ik het feit dat ik op een veilige manier met mijn neus op de feiten werd gedrukt. De aandacht voor de koppeling tussen gedachten en gevoel heb ik als heel prettig ervaren. Je bent goed voorbereid, doordacht en betrokken. Je bent iemand die fijn luistert, afstemt op wat iemand nodig heeft en blijft kijken of we nog op het goede spoor zitten. De komende tijd ga ik oefenen met alles wat ik heb geleerd.
- Laura (28)
De sessies bij Tessa heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan t.a.v. mijn gedragspatronen en waar deze hun oorsprong vinden en heb geleerd om milder naar mijzelf te kijken. Eén van de meest waardevolle onderdelen vond ik de lichaamsgerichte oefeningen. Daarbij sloot je steeds goed aan op mijn behoeften van dat moment. Ga naar Tessa als je een coach zoekt die je de ruimte geeft om jezelf 'opnieuw te leren kennen'.
- Lot (28)
Ik kwam binnen omdat ik mijn somberheid wilde verdrijven. De sessies waren fijn. Werken met jou was prettig. Als vertrouwd. Je gaf mij de ruimte. Ik kan nu zelf weer vooruit.
- Toos (68)
Ik zou de praktijk zeker aanbevelen! In een vertrouwde setting aan jezelf werken en daarbij de juiste handvaten krijgen is een korte samenvatting van mijn ervaring bij Tessa. Het meest waardevol was voor mij het terug gaan in de tijd. Ik heb de sessies met Tessa ervaren als zeer prettig en vertrouwd. Ik heb mezelf kunnen zijn waardoor emoties makkelijk geuit konden worden. 
- Abati (26)
Er zijn veel dingen in mijn leven die ik moet verwerken maar die ik liever weg stop omdat ik het gevoel heb dat ik het niet in mijn eentje aan kan. Het voelde goed om deze dingen met jou te delen. Door de sessies ben ik weer dichter bij mezelf gekomen. Je hebt me uitgedaagd om uit mijn hoofd te komen en meer naar mijn lichaam te luisteren.
- Tessa (23)
Ik wilde graag leren luisteren naar en vertrouwen op mezelf. De sessies vond ik erg prettig. Het gaf me veel inzichten. Het meest waardevol vond ik 'geleide meditatie opdrachten' waarin het onderbewuste meer aangesproken werd. Tessa zorgt voor een vertrouwde maar ook professionele sfeer. Ze hielp me om met mooie technieken een laag dieper naar mezelf te kijken.
- Robin (28)
Het maakt mij trots om te zien hoe ik in een relatief korte tijd en na een beperkt aantal sessies zulke mooie stappen heb kunnen maken in mijn ontwikkeling. In de sessies nodigt Tessa op een open, onbevooroordeeld en warme manier uit tot kritische zelfreflectie. Zij heeft een enorme kennis op velerlei gebieden die zij inzet om het begeleidingsproces niet alleen praktisch maar juist ook op een theoretisch manier te ondersteunen. Dat hielp mij om het waarom van zaken te kunnen duiden. Ik keek altijd uit naar de sessies en kwam er met extra bagage uit, die mij niet verzwaarde maar juist verlichtte. Even vond ik het spannend om een traject in te gaan met iemand die jonger is dan ik. Dat was een onterechte zorg, want Tessa: wat ben jij een kanjer! Bedankt voor je ondersteuning en de gezellige tijd die we samen hadden. De kennis en inzichten die ik met hulp van Tessa heb verworven ga ik inzetten om huidige situaties verder uit te diepen en toekomstige situaties met vertrouwen aan te gaan.
- Marieke (42)
Ik kijk terug op een mooi, waardevol en soms lastig proces. Ik heb de sessies als heel fijn ervaren. Wat mij het meest heeft geholpen zijn een luisterend oor en de handvaten die me gegeven zijn. Vooral ook het dieper naar mezelf keren. Blijf zoals je bent, want je bent echt een fijn mens om mee te sparren.
- Marre (24)
Ik kijk heel positief terug op de begeleiding. Tijdens de sessies voelde ik mij op me gemak omdat Tessa een veilige situatie creëert waar je jezelf mag zijn en je mag uiten zoals je bent. Tessa komt over als een rustig persoon waardoor ik zelf ook een bepaalde rust ervaarde tijdens de gesprekken. Wat mij het meest heeft geholpen waren de kleine samenvattingen en/of conclusies tijdens de gesprekken die Tessa geeft. Daarmee wordt een lang en ingewikkeld gesprek vaak heel duidelijk in een paar zinnen. Uit die samenvatting kwamen dan vaak een aantal mogelijke manieren om verder te komen en mee aan de slag te gaan. Dat vond ik erg waardevol. Ik merk nu dat de verschillende handvaten en inzichten die ik heb geleerd vaak vanzelf in mij opkomen en ik er dan direct naar kan handelen. Het wordt als het ware onderdeel van mijzelf. Nogmaals heel erg bedankt voor het gehele traject, het was net dat duwtje in de rug wat ik op dit moment nodig had. Ik kom zeker terug als ik het idee heb dat dat weer even nodig is!
- Josefien (28)
Ik kijk terug op een proces waarbij ik beter heb kunnen relativeren en nieuw inzicht heb gekregen. De begeleiding was fijn, vertrouwd en verhelderend. Het meest waardevol vond ik de hulp bij het anders kijken naar mezelf. Ik ga verder met het niet alles willen ondervangen, maar meer vertrouwen op mijn keuzes en vooral genieten! Bedankt voor je hulp 🙂
- Jur (38)
Ik vond de sessies erg fijn. Tessa is rustig, stelt goede vragen en neemt niet zomaar genoegen met een antwoord. Dus even verder nadenken en kijken dan je gewend bent. Ik vond het fijn om snel tot de kern te komen en samen middels oefeningen inzicht te krijgen in wat ik doe en wat ik anders mag doen. Ik heb in een paar sessies veel inzicht gekregen en tools om thuis mee te oefenen. Ik ga zelfstandig verder met de tools in mijn achterhoofd en vooral beseffende dat ik zelf aan het stuur zit en dus zelf de regie mag blijven nemen over mijn keuzes en mijn leven. Deze opmerking is me nog het meeste bij gebleven.
- Nicole (30)
We hebben gewerkt aan het gevoel dat ik niet kan zijn wie ik ben. Het is mij duidelijker geworden wat echt belangrijk voor mij is en hoe ik daar beter mee om kan gaan. Hoe eng ik het misschien ook vond, het heeft mij uiteindelijk wel geholpen om mijn angsten en verlangens echt onder ogen te zien zodat ik beter begrijp wat voor mij echt belangrijk is en waar ik compromissen in kan sluiten. Je was erg geduldig en wist goed vragen te stellen die mij aan het denken zetten. Vanaf nu ga ik weer vol vertrouwen mijn hart volgen en van mijn droom werkelijkheid maken. Je bent een professionele therapeut en jouw manier van luisteren, vragen stellen en visualiseren heeft mij enorm geholpen.
- Eline (27)
Mijn doel was: het zichtbaar maken, vrijmaken en bewandelen van mijn eigen pad. Ik heb veel meer lichte energie en ik ben weer creatiever. Voel me echt vrijer en lichter. Het loslaten van schuldgevoelens en de regressie sessies waren krachtig en werkten direct door. De beladen onderwerpen stonden daarna op neutraal en dat was heerlijk. Ja, Tessa is heel goed in haar werk. Ze stemt fijn af. Is respectvol en stelt hele directe goede vragen. En een warm persoon.
- Hella (63)
Ik wilde mijzelf helemaal kunnen laten zien op momenten dat dit voor mij passend is. Door de sessies ben ik mij bewust geworden van wat ik doe op momenten dat iemand te dichtbij komt. Door deze bewustwording heb ik mij heel erg ontwikkelt op dit vlak en is het al een aantal keer gelukt om dit ook te benoemen naar mensen toe en mij iets meer open te stellen. Tijdens de sessies heb ik heel veel over mijzelf geleerd wat ik totaal niet van mijzelf wist, wat mij heel erg heeft geholpen. Werken met jou voelde als heel erg prettig. Soms vond ik de oefeningen wel lastig en ongemakkelijk maar het resultaat was heel erg goed. Daarnaast vind ik dat je een hele fijne uitstraling hebt, ik voelde mij ook vertrouwd om alles te vertellen. Ik ga nu zelfstandig verder en mijzelf proberen open te stellen op momenten dat ik dit zelf wil, maar in het verleden niet direct zou doen.
- Maartje (22)
Al lerende heb ik me uiteindelijk ontwikkeld, op het vlak van grenzen stellen. Dit geeft meer rust. Het meest waardevol vond ik dat ik er nu achter ben gekomen waar ik nou eigenlijk mee zit. Ik heb werken met Tessa als fijn ervaren. Je geeft rust. En ook de omgeving doet wat.
- Colette (51)
Ik wilde graag aan de slag met angst en onrust. De sessies vond ik rustgevend, niet oordelen en respectvol. Ik heb ervaren dat ik prima met jou kan praten en zo ook vanzelf tot inzicht kom. Ik heb veel inzicht en meer rust gekregen. Ik ga verder met meer plezier beleven en tijd maken voor mezelf en mijn gevoel.
- Leo (50)
Met de sessies wilde ik rust in mijzelf vinden en (zelf)acceptatie ontwikkelen. Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren. Ik ging altijd met een opgelucht gevoel naar huis en het heeft mij veel realisaties gegeven. Door de sessies heb ik een beter beeld gekregen van mijzelf en mijn patronen waardoor ik sommige patronen ook kan doorbreken. Je geeft de beste vorm van therapie die ik ooit heb gehad. Je bent daarbij ook de prettigste en meest begripvolle persoon die ik heb gehad in vormen van therapie. Je hebt een fijne manier van praten en het gebruiken van woorden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat jij bekritiserend of met vooroordelen naar mij keek.
- Sanja (19)
Iets in mij is continue op haar hoede. De sessies voelden voor mij veilig. Alles voelde welkom. Ik was regelmatig verwonderd over een sessie, alsof ik een korte reis had gemaakt in mijn binnenwereld. Ik ging na iedere sessie met een lichter gevoel naar huis. Het werkt op andere niveaus en kon meer in contact komen met bepaalde gevoelens en kon soms ook helderder tot een kern komen. Wat ik erg waardevol vond was dat er naar mijn idee echt werd gewerkt met wat er op dat moment actueel was. Ik zou Tessa zeker aanbevelen, omdat ze zo oprecht en aandachtig te werk gaat. Ik voel me een stuk completer na deze sessies.
- Inge (29)
Locatie

Hogeweg 5
6572BA Berg en Dal (Nijmegen)

telefoon

Neem contact op via
0629126777

e-mail

Stuur je bericht naar
info@praktijkmera.nl