Leer jezelf opnieuw kennen met Ego state Therapy

Verschillende situaties kunnen verschillende kanten van jou naar boven brengen. Je hebt bijvoorbeeld een stoere, nieuwsgierige kant en ook een bange, kritische. Welk deel op de voorgrond treedt wisselt per omgeving en per moment.

Een innerlijk conflict ontstaat als twee of meerdere delen in jou elkaar tegenwerken. Je wilt bijvoorbeeld een keer spontaan genieten van het zonnetje, maar de serieuze, harde werker in jou houdt je tegen en pint je vast achter je laptop om een opdracht af te ronden. De kracht van een deel in jou is dan zo sterk, dat voor je daadwerkelijke verlangens geen ruimte is. Een innerlijk conflict ontstaat ook als je maar steeds tussen twee keuzes blijft hangen en niet in actie komt. 

Misschien herken je dit en kan je zo stukken van jezelf noemen die je stom of lastig vindt. Echter, vaak zijn deze delen ontstaan als mechanisme om jou te beschermen. Ooit was dit functioneel maar de vraag is, zijn deze overlevingsstrategieën dat nog steeds? Met Delenwerk (Ego State Therapy) onderzoeken we: welk conflict ontstaat er bij tegenstrijdige gevoelens of wensen? Wat houdt je tegen op weg naar je doel? Welke overlevingsstrategieën zet jij in? En, welke vermogens kun je inzetten om alsnog bij je doel te komen? 

Je kunt Delenwerk zien als een soort relatietherapie, waarbij je leert om met jezelf samen te werken. Je zult milder worden over die kanten van jou, die je nu liever kwijt dan rijk bent en gaat tegelijk leren hoe je jezelf kunt helpen om te doen wat je werkelijk wilt.