Mindfulness in therapie

Goed leren voelen door aanwezig te zijn in je lijf

Je lichaam is een stemvork die je gedurende de dag op subtiele wijze richting geeft. Daarnaast is je lichaam de plek waar je emoties voelt. Misschien ben je iemand die veel en intensief nadenkt en daar moeilijk mee kunnen stoppen. Je bent dan vooral heel druk met denken en daarnaar handelen. In plaats van dat je voelt wat er nou eigenlijk allemaal in jou gebeurd en je op basis daarvan beslist wat daadwerkelijk goed voor je zou zijn.

Mindfulness technieken kunnen je helpen als je op dit moment (overwegend) één keuze hebt, namelijk een leven vanuit je hoofd. Als je alsmaar door raast zonder je lichaam te voelen gaat je lijf op den duur steeds harder aan de bel trekken. Je krijgt dan allerlei vage lichamelijke klachten, die jou vertellen dat het tijd is te stoppen met wat je nu doet en weer in contact te komen met je gevoel.

Met therapeutische mindfulness help ik je om een extra optie te ontdekken. Naast rationeel en doordacht leven, ga je leren leven vanuit het contact met je lichaam en je gevoel. Het is prachtig als er tussen lichaam en geest een mooie samenwerking ontstaat. Zo benut je alle tools waar je mee uitgerust bent. Naast de wijsheid van je hoofd, staat dan ook de wijsheid van je lichaam tot je beschikking. 

Als het moeilijk is voor jou om je over te geven aan het ‘voelen’ en je steeds afleiding hiervan zoekt, kan het ontzettend nuttig en bevrijdend zijn om onder begeleiding te leren om aandacht te geven aan je innerlijke weerbericht. Zo leer je jouw emoties te voelen en verwerken. Dat zal je helaas met je hoofd alleen nooit volledig lukken. 

~Sit with it. Sit with it. Sit with it. Even though you want te run. Healing happens by feeling